Vier manieren waarop goede journalistiek ook jouw leven verrijkt
AdvertorialTijdens de Corona-crisis (her)ontdekken steeds meer Nederlanders het belang van goede journalistiek. Daar kun je op veel verschillende manieren je voordeel mee doen.
Journalistiek geeft je duidelijkheid en zekerheid
Dagelijks komen er duizenden berichten over de Corona-crisis bij. Waar komt het virus vandaan, hoe verspreidt het zich en wat kunnen we het beste doen om dat te voorkomen? Kiezen uit die enorme informatielawine wordt steeds moeilijker. En hoe weet je tussen al dat fake news nog wat wel of niet klopt? Dat geldt niet alleen voor de Corona-crisis. Veel Nederlanders blijven óók graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond hun werk en inkomen, hun medische zorg, de school van hun kinderen, de eigen regio en de prestaties van hun favoriete sportclub, bands of acteurs. Gespecialiseerde journalisten spitten daarom ál die belangrijke onderwerpen continu voor je door. Zo kunnen ze elke dag weer de meest relevante en betrouwbare informatie met je delen.
Journalistiek komt op voor jouw belang
De Corona-crisis maakt duidelijk hoeveel invloed politieke beslissingen op ons dagelijks leven kunnen hebben. Opeens zitten we allemaal thuis, zijn je favoriete cafés en restaurants dicht en riskeer je een boete als je met vrienden afspreekt in het park. Politici moeten het algemeen belang dienen. Maar hoe komen ze tot de beslissingen die zo’n enorme impact hebben op ons leven? Onze journalisten stellen kritische vragen aan de machthebbers, en besteden in hun heldere berichtgeving aandacht aan de belangen van álle Nederlanders. Dat doen ze ook bijvoorbeeld ook bij de zorg voor een leefbaar milieu, de bestrijding van zware drugscriminaliteit en het tekort aan verplegend personeel of betaalbare woonruimte. Zo zorgt de journalistiek dat ook jouw belangen aan bod komen.
Journalistiek maakt je leven makkelijker
Heb jij al een mondkapje gekocht? Of weet jij ook niet precies waar je die het beste kan kopen, en waar je bij die aankoop allemaal op moet letten? Als consument heb je tegenwoordig enorm veel keus, en loopt de kwaliteit van het aanbod bovendien sterk uiteen. Het AD en de zeven regionale kranten helpen lezers daarom al jaren bij kiezen van de beste producten voor de beste prijs. Van auto’s en smartphones tot elektrische grasmaaiers of streamingdiensten: onze journalisten verzorgen samen met deskundige testpanels een transparant en betrouwbaar overzicht van de beste producten. En dankzij regelmatig terugkerende grote onderzoeken, zoals de Misdaadmeter en Ziekenhuis Top 100, weet je ook precies hoe het staat met belangrijke ontwikkelingen en voorzieningen in jouw regio.
Journalistiek houdt je verbonden met de samenleving
Als er iets is dat we tot nu toe van de Corona-crisis hebben geleerd, dan is het wel hoe belangrijk het is om je verbonden te kunnen blijven voelen. Pas wanneer je verplicht de hele dag thuis zit, merk je hoe essentieel het is om regelmatig contact te hebben met andere mensen. Je geliefden, vrienden en collega’s, maar ook je kapper of fysiotherapeut, de fans van jouw sportclub, de bezoekers van je favoriete kroeg en onze samenleving als geheel. Dankzij regelmatige journalistieke berichtgeving weet je precies wat er speelt in jouw omgeving, en bij de mensen uit jouw eigen buurt, regio en land. Wat voor bijzondere dingen doen zij, hoe slaan zij zich door moeilijke tijden en welke inspirerende plannen maken ze voor de toekomst? Zo houdt journalistiek je verbonden met onze samenleving.
Wil je ook dagelijks updates ontvangen van het nieuws in de wereld en bij jou om de hoek? Meld je dan aan voor de dagelijkse nieuwsupdate van het AD.
Het bovenstaande artikel is geschreven in opdracht van de marketingafdeling van het AD. Journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Nieuw op onze site: de tv-gids
Het AD schrijft veel over de wereld van film en televisie. Van het laatste nieuws over de Meilandjes tot de nieuwste Bond-film. En natuurlijk de veelbesproken column van Angela de Jong en onze mediapodcast. Een eigen tv-gids kon wat ons betreft dan ook niet ontbreken. Vanaf nu bieden wij op onze site ook een tv-gids aan. Een veelgevraagde nieuwe functie zodat je direct kunt zien wat nu op tv is of de komende dagen te zien zal zijn. -
Beluister hier alle afleveringen van podcastserie Fortuyn. Door de ogen van Rotterdam
Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn vermoord; de flamboyante politicus die voor een aardverschuiving in politiek Nederland zorgde. Zijn dood leidde tot hevige emoties in het hele land maar zeker ook in zijn eigen stad Rotterdam. Peter Groenendijk en Paul van den Bosch van het AD kijken 20 jaar later met verschillende Rotterdammers over het fenomeen Fortuyn. Beluister hieronder alle afleveringen. -
Achter de Schermen
Zorgvuldigheid in Voicezaak staat voorop: geen roddel-, maar nieuwsmedium
Boos-maker Tim Hofman trok met zijn onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland een beerput open. Ook het AD bericht over de misstanden bij de grootste talentenshow ter wereld. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop. Roddel is wat anders dan nieuws. -
belastingaangifte
De aftrekposten slim verdelen: zo zet je je fiscaal partnerschap goed in
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2022. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: hoe werkt fiscaal partnerschap?
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
-
-
Zo bewaar je artikelen die je nog eens terug wilt lezen
Kom je een interessant artikel tegen, maar heb je nu geen tijd om het te lezen? Of heb je een artikel gelezen dat je wilt bewaren om later nog een keer te lezen? Via de AD app sla je heel eenvoudig artikelen op voor later. Graag leggen we uit hoe je zo’n leeslijst samenstelt. -
Video
Joost Prinsen met ‘Joost weet raad’ terug bij het AD
Voor veel mensen was het een grote teleurstelling toen acteur, presentator en schrijver Joost Prinsen vorig jaar zomer aankondigde ‘voorlopig’ te stoppen met zijn vragenrubriek. Maar er gloorde hoop, want Prinsen had niet definitief de deur achter zich dichtgetrokken. Het woordje voorlopig bood houvast.