Spelling
Volledig scherm
Spelling © Getty Images/iStockphoto

Waarom die spelfouten? Eindredacteuren zijn toch getraind?

Over Ons‘Hoe komt het toch dat er taalfouten in jullie artikelen staan?’ en ‘Hebben jullie wel een eindredactie?’ We krijgen regelmatig vragen van lezers naar aanleiding van taal- en tikfouten in de krant en op de website. Hoe werkt de eindredactie en hoe komt het dat er toch weleens iets tussendoor sluipt?

 1. Zo ervaart onze verslaggever de persconferenties over corona
  Achter de Schermen

  Zo ervaart onze verslagge­ver de persconfe­ren­ties over corona

  Edwin van der Aa (44), politiek verslaggever van het AD, heeft in het coronatijdperk tientallen ‘persconferenties van Rutte’ bijgewoond en er voor de AD-lezers en regionale kranten verslag van gedaan. De volgende persconferentie staat alweer op stapel. Het zijn pittige tijden; voor de politiek, maar ook voor de journalistiek. ,,Corona is de grootste zorgcrisis ever in ons land. Nu zijn we het wel gewend om sprintjes te trekken, maar dit is echt een marathon. Ik noem corona de Olympische Spelen voor politieke zorgverslaggevers.”
 2. Wat vinden de partijen nou echt belangrijk? Wij zoeken het uit en helpen u met kiezen
  Van de hoofdredactie

  Wat vinden de partijen nou echt belangrijk? Wij zoeken het uit en helpen u met kiezen

  Hij staat torenhoog in de peilingen maar zoals Mark Rutte zelf wel eens zegt: we hebben nog geen stem binnen. De enige peiling die telt is immers die op verkiezingsdag. Of verkiezingsdagen, moeten we dit jaar zeggen. De stemhokjes gaan al op maandag open voor verkiezingen die officieel op woensdag 17 maart plaatsvinden. Wat doet AD tot die tijd? Nou, vooral gewoon verslag. Maar dan wel over álle belangrijke onderwerpen en partijen.
 1. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'

 2. Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'
  Play

  Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'