Sanne Riepema
Volledig scherm
Sanne Riepema © Joost Hoving/AD

Zes vragen over Premium: waarom wij geld vragen voor artikelen

Over onsOp de website en app van AD staan twee soorten verhalen: verhalen die gratis toegankelijk zijn en verhalen met een geel Premiumlabel. Als je geen abonnement hebt, zijn drie verhalen per maand gratis toegankelijk. Hoe werkt dat precies? Premiumcoördinator Sanne Riepema legt uit.

 1. Chef Mezza en Zo Sara van Gorp: Mezza is een feestje, maar de inhoud mag ook best schuren
  Onze mensen

  Chef Mezza en Zo Sara van Gorp: Mezza is een feestje, maar de inhoud mag ook best schuren

  “Samen met artdirector Henk Marseille en een mooie redactieclub mocht ik van het ADR Magazine nog meer een tijdschrift gaan maken. Het was een boeiend proces. We hebben lezers bij de restyling betrokken door hen te vragen wat zij willen. We zijn op een andere manier gaan werken. Wij hebben mooie nieuwe rubrieken en columnisten. Ik ben heel trots op het resultaat en op het team. Als ik op zaterdag Mezza uit de krant haal, dan heeft dat elke keer weer iets magisch.”
 2. Het mysterie van Hitlers geheime tunnel: ‘De tijd heeft hier stilgestaan’
  PREMIUM
  Nieuwe podcast

  Nieuwe Podcast bij het AD: Het mysterie van Hitlers geheime tunnel: ‘De tijd heeft hier stilge­staan’

  Het verhaal gaat al 80 jaar rond in Soesterberg: van het voormalige officierscasino naar de vliegbasis zou een 900 meter lange, ondergrondse tunnel lopen, bedoeld als vluchtroute voor Duitse bevelhebbers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dorpsbewoner Marc Adriani ging op onderzoek uit en maakte er een spannende podcast over die vanaf nu op deze website te beluisteren is.