Zo volg je Prinsjesdag 2021 bij het AD

Over Ons / VideoVandaag is het Prinsjesdag. Hét moment waarop de regering de nieuwe plannen voor komend jaar uit de doeken doet. Uiteraard doet het AD daar uitgebreid verslag van. Wat kun je dit jaar verwachten en hoe komt de berichtgeving eigenlijk tot stand? Vier vragen aan de chef van onze politieke redactie, Laurens Kok. 

 1. Oranje zijn we samen deze zomer. Beleef het Oranjegevoel bij het AD!
  Oranje zijn we samen!

  Oranje zijn we samen deze zomer. Beleef het Oranjege­voel bij het AD!

  Het ouderwetse Oranjegevoel komt terug! En wat hebben wij dat gemist: al die momenten waarbij onze harten oranje kleuren. Dit jaar staat volop in het teken van samen Oranjemomenten beleven: Koningsdag, het Songfestival, het EK, de Tour, de Olympische Spelen en de zegetocht van Max Verstappen. Momenten waarop wij iets extra’s voor je doen om dat Oranjegevoel nóg sterker te maken. Mis niets en volg alles bij het AD en de regionale titels. Want Oranje zijn we samen!
 2. Hoe ziet de AD-redactie 2.0 er na Covid19 uit?
  Achter de schermen

  Hoe ziet de AD-redactie 2.0 er na Covid19 uit?

  Het was best een symbolisch moment. Op onze redacties werden in de afgelopen week op ferme wijze stickers van bureaus getrokken. ‘Hier niet werken’, stond erop, met een kruis. Die stickers waren er ruim anderhalf jaar op gekleefd geweest. Aan een blok met bureaus waar normaal gesproken zes redacteuren konden zitten, was in die periode slechts plek voor drie. Die stickers hebben geen functie meer nu de regel van 1,5 meter afstand is opgeheven. Je zou kunnen zeggen dat het ‘normale’ leven ook bij ons terugkeert. Maar is dat wel zo?