Volledig scherm
© Hans Roest/AD

Vakantiefoto’s uit 70’s, 80’s en 90’s gezocht!

OproepVoor ons Generatieproject 'Dit Zijn Wij' vroegen wij u om foto’s en verhalen van de laatste vakanties die u als kind samen met uw ouders verbracht of van die vakantie toen u er voor de allereerste keer zónder ouders opuit trok. We hebben van u prachtige foto’s gekregen uit de jaren 40, 50 en 60, maar we missen nog wat foto’s uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. 

Lezer Hans Roest (63): ,,Die beer. Dat was me wat. Daar kon je mee op de foto. Erg typerend voor die tijd. Jaren vijftig was dat, wederopbouw. Ik ben de kleinste en dit was onze vakantie. Mijn vader was timmerman, werkte zes dagen in de week en ook op zaterdag. We waren met zes kinderen, hadden het niet breed maar een dagje Avifauna kon net. We gingen met de bus, eerst van ons dorp Warmond naar Leiden en dan overstappen naar Alphen. Mijn moeder nam broodjes mee zodat we niets hoefden te kopen. Dit was het eigenlijk wel wat betreft uitjes. Misschien nog een keer met de rondvaartboot naar Kaag Dorp. Verder moesten onszelf maar vermaken: buiten spelen. Avifauna was voor ons net alsof je naar het buitenland ging. Je kwam niet veel buiten het dorp.”

U kunt uw verhalen en foto's hieronder uploaden. Wij bellen u als in aanmerking komt voor onze generatiezomerserie: ‘Dit zijn wij’.