Angela de Jong: 'De ego's zijn enorm in medialand'

VideoAngela de Jong schiet als columniste veelvuldig raak, daarom neemt Intermediair haar mee naar de schietbaan. Angela vindt dat tv-makers hun vak serieus moeten nemen en dat ze daarop aangesproken moeten kunnen worden.

De tv-recensente neemt geen blad voor haar mond en pakt de bekende namen in Hilversum hard aan. Wat is dan een betere metafoor om met scherp te gaan schieten op een schietbaan op de Rotterdamse Maasvlakte?, dacht Mark Koster van work-lifeplatform Intermediair.

Mark bespreekt met Angela tussen het schieten door diverse columns en verschillende BN’ers – van Dotan tot Paul de Leeuw – die het moeten ontgelden in haar columns. Angela: ,,Alles wat sportcommentatoren schrijven over Ajax, Feyenoord, over trainers over spelers...Heel normaal vinden we dat. Maar er is één vrouw die schrijft over televisie, die dat kritisch volgt, opbouwend en serieus, en moet vervolgens ongeveer opgehangen worden. Want het is zo zielig voor die televisiepresentatoren."

Angela won in 2017 De Slimste Mens, ze heeft inmiddels vijf dagen per week een column en had vroeger de ambitie om hoofdredacteur te worden van het AD. Dat is veranderd: ,,Nu ik een paar keer televisiewerk heb gedaan en achter de schermen heb meegekeken, moet ik zeggen dat ik dat toch ook wel heel erg leuk vind."

Bekijk de video hierboven, en zie wie de schietwedstrijd won!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl 

Volledig scherm
Angela de Jong. © Shody Careman