Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Van Veldhoven en Roodkapje komen aanfietsen op de Sjees Fiets waarvan het eerste exemplaar aan een medewerker van de Efteling geschonken word. © Roel van der Aa

App, fitgesprek en fuif moeten Brabantse werknemer op fiets krijgen

De beste parkeerplaatsen, goedkopere fietsen, een jaarlijks ‘fitgesprek’, spaarmogelijkheden, estafettefietsen en fietsfuiven. Noord-Brabant moet op de fiets naar het werk en het bedrijfsleven gaat daar voor zorgen.

Het kabinet wil meer mensen uit de file en op de fiets. 200.000 meer mensen om precies te zijn. ,,En het bedrijfsleven speelt daarin een cruciale rol”, weet staatssecretaris Steintje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.