Volledig scherm
© Shutterstock

Baan voor koffieliefhebbers: barretjes opbouwen én leren hoe je goede koffie zet

Vacature van de WeekBij deze baan als Logistiek Medewerker heb je de mogelijkheid om alle kneepjes van het baristavak te leren en kom je op evenementenlocaties door het hele land.

Wat houdt de functie in?

Barista Company, een bedrijf uit Nieuwersluis (provincie Utrecht) zorgt ervoor dat bezoekers op evenementen goede koffie kunnen drinken, gemaakt door professionele barista's, geserveerd vanuit barretjes, foodtrucks of oud-Italiaanse Piaggio’s. Dat doen ze op festivals (Lowlands), congressen en beurzen. Nu zoekt het bedrijf een logistiek medewerker die zorgt dat alle spullen die daarvoor nodig zijn op de desbetreffende locatie komen, worden opgebouwd en klaargezet en in omgekeerde volgorde weer teruggaan naar het magazijn in Nieuwersluis na afloop van een evenement.

Esther van Eldijk – verantwoordelijk voor de werving bij het bedrijf – noemt de Logistiek Medewerker een belangrijke factor binnen het bedrijf. ,,Je bent het visitekaartje van het bedrijf. De eerste die contact heeft met de klant op locatie en het is belangrijk je goed mee kunt denken met de opdrachtgever.”

Quote

Een rijbewijs is een vereiste om de koffiebar­re­tjes naar de locaties in heel Nederland te brengen

Wat voor mensen zoeken ze?

Volledig scherm
Een van de Italiaanse Piaggio's © Linda Sibbing

Volgens de vacaturetekst zijn ze op zoek naar communicatief persoon die daarnaast ook te omschrijven is als een ‘Handige Harry’. Van Eldijk: ,,Voor deze functie moet je soms ter plekke een oplossing bedenken. Wat is een handige plek voor een bar? Snoeren mogen niet zichtbaar zijn. Soms zijn er kleine reparatiewerkzaamheden. Het is handig als iemand enigszins inzicht heeft in hoe dat op een goede manier gedaan kan worden.”
Op praktisch gebied: een eigen auto is handig om naar Nieuwersluis te komen. Een rijbewijs is een vereiste om de koffiebarretjes naar de locaties in heel Nederland te brengen. Verder vraagt het bedrijf enige flexibiliteit. ,,Het is evenementenwerk”, zegt Van Eldijk. ,,Je weet vaak pas kort van tevoren hoe je week eruit gaat zien en maakt soms lange dagen. Het is geen negen tot vijf-baan.”

Wat krijg je daarvoor?

Als logistiek medewerker krijg je een contract van 32 tot 40 uur per week. De ene keer week is het druk, de andere week wat minder. Overuren krijg je niet uitbetaald, maar het is de bedoeling dat die gecompenseerd worden in rustiger weken. ,,We willen dat mensen als ze een week hard hebben gewerkt, ook even kunnen bijkomen op een rustig moment”, aldus Van Eldijk. Afhankelijk van ervaring en leeftijd, krijg je zo’n 1.700 euro bruto per maand voor de werkzaamheden.

Nog bijzonderheden?

Barista Company is een jong bedrijf en je moet niet verwachten dat er ‘een gespreid bedje’ voor je klaarligt, vertelt Van Eldijk. ,,Als je het leuk vindt om te bouwen en mee te denken met het bedrijf, dan is dat super.” Affiniteit met koffie? Dat is natuurlijk leuk. Helemaal omdat je trainingen krijgt op het gebied van koffie. Het bedrijf heeft een heuse Coffee Academy. ,,De basistraining doet iedereen, maar als je het leuk vindt om je verder te ontwikkelen als barista, zijn daar zeker mogelijkheden voor.”

Interesse? Je vindt de vacature bij Nationale Vacaturebank.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!