Volledig scherm
© ANP Kippa

Baas ID&T: 'Je hoeft niet heel uitgesproken te zijn om op te vallen'

Tip van de BaasWie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer? Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T. ID&T organiseert feesten als Sensation, in meer dan 20 landen.

,,Jij bent niet geschikt voor het nachtleven”, dat moesten we weleens tegen sommige medewerkers zeggen die geen maat wisten te houden bij naborrels of afterparty’s. Bij ID&T mocht altijd alles en het sprak alleen maar in je voordeel als je een feestneus was. Maar als je niet tegen drank of een pilletje kunt, dan moet je het laten wanneer je met je collega’s een feestje viert. Je mocht bij ons best een keertje de fout ingaan, maar je moet het niet vaker doen."

Quote

Je valt op door professio­neel te zijn en hard te werken

Duncan Stutterheim

,,De horeca en het nachtleven is misschien meer voor de jeugd, maar dat betekent niet dat je er na je 35ste niet meer kunt werken. Veel van mijn vrienden zetten hun jarenlange ervaring in bij een leidinggevende functie. Die kans komt er vanzelf als je een tijd meedraait. En dan loop je misschien niet meer alle feesten af of blijf je niet meer tot het einde, dat wil niet zeggen dat je niet meer in de sector kunt werken als je ouder bent."

,,Als je bij organisaties als ID&T terecht wil komen, begin je toch vaak achter de bar of in een stage. Dan moet je zorgen dat je opvalt. Dat doe je door professioneel te zijn en hard te werken."

Goede vragen

,,Je valt ook op door goede vragen te stellen of de juiste opmerkingen te maken. Dat wil niet zeggen dat je in een vergadering telkens iets moet roepen. Als je alleen maar iets zegt om iets te zeggen dan prikt iedereen daar zo doorheen. Je moet iets zeggen omdat je dat zo voelt, dan kan dat niet kloppen of eerder gezegd zijn, maar dat valt altijd beter dan wanneer je zo maar wat zegt."

,,En je hoeft niet eens heel uitgesproken te zijn om op te vallen. Wanneer je wat timide bent, moet jouw leidinggevende erachter komen wat jij in je mars hebt. Voor het programma Dream School (televisieprogramma van de NTR waar bekende Nederlanders schoolverlaters proberen te helpen zich te ontwikkelen, red.) heb ik ook lesgegeven en er zat een verlegen zeventienjarig meisje in die klas. Die heb ik uiteindelijk zelf maar een vraag gesteld en toen kwam ze met zo’n goed antwoord dat ik gelijk wist dat dit een hele goede was." 

Over deze serie

Elke week geeft een topondernemer of CEO van een bedrijf zijn of haar belangrijkste tips voor de werkvloer. Tips waar je als werknemer (en zzp'ers wellicht ook) echt iets aan hebt. Ook als je niét bij het betreffende bedrijf werkt. Elke baas geeft zijn twee beste tips, in twee aparte columns.

De bazen die de komende weken aan bod komen, zijn: Hennie van der Most (horeca-ondernemer), Jaap Wassink (Coca-Cola), Bas Beerens (WeTransfer), Wilbert Mutsaers (Spotify), Derk Sauer (media-ondernemer), Gillian Tans (Booking.com), Frits van Eerd (Jumbo), Marjan van Loon (Shell), Duncan Stutterheim (ID&T).

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!