Volledig scherm
Michiel Muller: ,,Zorg ook dat je altijd een project hebt lopen naast je vaste taken." © Picnic

Baas Picnic: 'Laat zien dat je eigen ideeën hebt en toon initiatief'

Tip van de BaasWie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Michiel Muller, medeoprichter van online supermarkt Picnic.

,,Daadkracht, dat waardeer ik bij jonge mensen en dat moet je ook laten zien. Wanneer je nieuw bent, ben je nog niet heel bekend in een bedrijf. Daarom is het vaak niet genoeg om alleen de taken te doen die je moet doen. Jonge en frisse mensen hebben vaak uitstekende ideeën. Die moet je niet laten liggen, maar gewoon gaan doen. Dat wordt gewaardeerd en zo laat je zien wat je in huis hebt.

,,Voor iedereen is het belangrijk om eigen verantwoordelijkheid en een bepaalde hoeveelheid autonomie te hebben in het werk. Die krijg je als je daadkracht toont. Doe je het goed, dan weet je leidinggevende dat je dingen zelf kunt aanpakken.

Quote

Meteen aanpakken is beter dan oplossin­gen proberen te vinden voor problemen die zich nooit zullen voordoen

Michiel Muller

,,Zorg daarom ook dat je altijd een project hebt lopen naast je vaste taken. Laat zien dat je eigen ideeën hebt en initiatief toont. Zorg dat je jouw idee een eerste zetje geeft en probeer er dan hulp bij te krijgen en draagvlak binnen je bedrijf zodra het eerste succes zich aandient.

Potentieel

,,Leidinggevenden moeten dat stimuleren. Het is heel makkelijk om iets niét te doen. Er moet ruimte zijn voor eigen initiatief en eigen oplossingen. Zo wordt het werk ook uitdagend als je jong bent. Wanneer je het potentieel dat je hebt volledig kunt inzetten bij je baan, dan heb je leuk werk. Bij Picnic hebben we een heel jong team dat niet alleen software, maar ook soms hardware maakt op eigen initiatief. Dan loop ik langs en dan zie ik bijvoorbeeld een clubje knutselen aan een nieuw kastje voor tijdsregistratie.

,,Ook onze bezorgers laten weten dat ze dingen signaleren die ze ter plekke zelf oplossen. Meteen aanpakken is beter dan oplossingen proberen te vinden voor problemen die zich nooit zullen voordoen.

,,Dat is het mooie van jonge mensen. Ze slaan de probleemfase over en zorgen voor een oplossing voordat het een probleem kan worden.”

Kijk hier hoe Souraina en Hussein het ervan afbrengen als ze voor één dag Picnic-baas zijn:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief