Volledig scherm
© Shutterstock

Beste vakantiebaan ooit: ga met een vriend op reis voor 3.700 euro per maand

Budgetluchtvaartmaatschappij Wow Air uit IJsland zoekt twee personen die deze zomer samen de wereld rond willen reizen, en hun ervaringen willen delen in een reisblog. Het bedrijf is bereid om de reizigers een flink salaris te betalen en draait verder op voor alle bijkomende kosten die tijdens de tocht worden gemaakt.

Geen zin om je zomer opnieuw als ober of vakkenvuller door te brengen? Dan kan je vanaf vandaag je kans eens wagen in de 'Wow Travel Guide Competition' van Wow Air. Twee uitverkoren deelnemers worden verwacht om deze zomer tijdelijk naar Reykjavik te verhuizen, waar ze een appartement krijgen en een maandelijks salaris van ruim 3.700 euro. Vanaf de IJslandse hoofdstad kunnen ze drie maanden lang naar zoveel mogelijk landen ter wereld vliegen. De reizigers mogen bovendien zelf kiezen welke bestemmingen ze bezoeken, zolang die tot het aanbod van de luchtvaartmaatschappij behoren. 

Wow Air is naar eigen zeggen op zoek naar een “dynamisch duo”, zoals pakweg twee beste vrienden, die tijdens hun tocht een reisblog onderhouden. De landen die ze bezoeken, moeten ze beoordelen op basis van het eten, lokale nachtleven, gastvrijheid, en budgetvriendelijkheid. Die bevindingen verwerken ze in video’s, blogposts en foto's die ze vervolgens gepubliceerd worden op de website van Wow Air.

Kandidaten worden gevraagd om voor 14 mei een korte video op te sturen waarin ze hun thuisstad aanbevelen als reisbestemming. Op 18 mei wordt het winnende duo bekendgemaakt: zij beginnen op 1 juni aan hun avontuur.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief