Volledig scherm
© Thinkstock

Bij deze bedrijven krijg je als nieuweling onbeperkt vakantie of een iPad

Zes weken vaderschapsverlof en onbeperkt vakantie. In oververhitte sectoren zoals de ICT-branche doen bedrijven er alles aan om talent aan zich te binden. 

Microsoft maakte vorige week bekend het vaderschapsverlof voor werknemers op te rekken naar zes weken. Wettelijk zijn in Nederland slechts twee dagen vaderschapsverlof verplicht. Het is een van de vele maatregelen die techbedrijven nemen om goed personeel aan zich te binden. De Ondernemer zet nog vier bedrijven op een rijtje waar ze met cadeaus strooien: 

1. Engie geeft personeel dat iemand binnenhaalt iPad of referral bonus van 1.500 euro

Medewerkers van energieleverancier Engie mogen kiezen tussen een iPad of 1.500 euro bruto als het ze lukt om een geschikte kandidaat het bedrijf in te loodsen. Zij zijn niet de enigen. Techreus ASML loont 1.000 euro bruto uit, net als ICT-diensverlener Centric. Vergelijkingssite Independer biedt 500 euro bruto.

,,Het heeft zin, maar is zeker niet het belangrijkste”, zegt Sharita Boon, commercieel directeur van De Persgroep Employment Solutions (onder andere Nationale Vacaturebank en Intermediair). ,,Het belangrijkste zijn de primaire voorwaarden – en dan met name het salaris. Op nummer twee staat uitdaging in het werk, op drie de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Daarna komen de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de auto van de zaak en de mogelijkheid tot thuiswerken. Al kan dit in verschillende doelgroepen verschillen.”

2. Zoover verhuisde naar een Amsterdams speeltuinkantoor

Vakantiebeoordelaar Zoover liet haar personeel in 2016 de koffers pakken. Niet voor een zonvakantie, maar wegens de verhuizing van het hoofdkantoor van Zeist naar Amsterdam. Topman Philipp Goos zei tegen Het Parool dat er zo’n twintig vacatures open stonden op negentig verschillende arbeidsplaatsen, maar dat er vooral in het buitenland werd gekeken. En voor die buitenlandse talenten is het mondaine Amsterdam aantrekkelijker dan Zeist. Dus betrok Zoover een kantoor in een oude suikerwerkfabriek aan de Nieuwe Looiersdwarsstraat in onze hoofdstad. Dat nieuwe pand werd omgetoverd tot een speeltuin inclusief strandhuisjes en tafelvoetbaltafels.

3. Nerds & Company biedt medewerkers onbeperkt aantal vakantiedagen

Leraren worden benijd. Niet om hun salaris, wel om hun vakantiedagen. Als mensen daar zo blij van worden, dan moet je daar wat mee. Zo dachten Tim Klein Robbenhaar en Thijs Geerdink, mede-eigenaren van Nerds & Company. Daarom bieden zij hun personeel onbeperkt vakantiedagen aan. Zij gingen het Nederlandse techbedrijf Bynder achterna. Ook bij Amerikaanse bedrijven als Evernote, Netflix en Best Buy was het al eerder geïntroduceerd. Met succes: werknemers voelen zich gewaardeerd en nemen niet ineens aanzienlijk meer vakantie op dan ze eerder al deden.

4. Exact verbindt zichzelf aan een wereldkampioen

Helpt het om nieuwe, geschikte kandidaten je bedrijf binnen te halen? Misschien niet onmiddellijk, maar je naam verbinden aan een volksheld, krikt in ieder geval het sexappeal van je bedrijf op. Het Nederlandse softwarebedrijf Exact ging de samenwerking aan met Formule 1-coureur Max Verstappen. ,,De mentaliteit, ambitie en drive van de coureur en van ons bedrijf om de wereldtop te behalen, vormen de basis voor het partnership”, is te lezen op de website van de onderneming.

Boon begrijpt dat wel: ,,Je creëert awareness. Je wil de aandacht trekken van een bepaalde doelgroep. Zij hebben bepaalde interesses. Als Max Verstappen in dat plaatje past, lukt het je gemakkelijker om de aandacht van bepaalde mensen te trekken. Door hem in een spotje te laten zien of hem op een evenement te laten spreken.” 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief