Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Bonus voor Apeldoorner die na jaren bijstand naar betaalde baan gaat

Apeldoorners die na een lange tijd in de bijstand aan een betaalde baan beginnen, krijgen voortaan een soort premie van de gemeente. Die moet het meer de moeite waard maken om aan de slag te gaan. Ook een aantal andere regelingen voor mensen met een laag inkomen verandert.

De ‘premie’ is feitelijk de inkomenstoeslag. Dat is een bedrag dat een gemeente geeft aan mensen die drie jaar of langer een laag inkomen hebben, de bijstandsnorm of minder. Het gaat om jaarlijks 341 euro (alleenstaand), 436 euro (alleenstaand met kinderen) of 486 euro (voor wie getrouwd is of samenwoont). Tot nu toe verviel die toeslag als iemand een baan vond en dus meer inkomsten kreeg.

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: