Volledig scherm
Mendy, Dele Alli, De Bruyne en Mahrez: allemaal doen ze wel een keertje een beroep op Morgan. © Instagram/rv

Britse personal shopper Sam (17) bedient topvoetballers op hun wenken

Terwijl de meeste jongens van zijn leeftijd vooral druk zijn met hun middelbare school, meisjes en hun bijbaan als vakkenvuller, klust de 17-jarige Sam Morgan bij als personal shopper van stervoetballers. Niemand minder dan Paul Pogba, Pierre-Emerick Aubameyang en Kevin De Bruyne behoren tot zijn klantenbestand.

Morgan vertelde in de Premier League Show, een programma op de BBC, over zijn jaloersmakende bijbaan. Arsenal-speler Cohen Bramall was zijn eerste bekende klant.  Sam hielp hem met zijn kledingkeuzes en kwam vervolgens binnen bij de Engelse selectie. ,,Het verspreidde zich als een lopend vuurtje. De ene voetballer geeft je naam door aan de andere en zo gaat het maar door", zegt Morgan. 

,,Als je de spelers op hun wenken bedient, zit het goed", gaat de jongen verder. Na Engelse spelers haalde Morgan ook de Belgische vedette Kevin De Bruyne binnen. Dat gebeurde na een potje van de populaire game Fortnite, ,,Ik speelde een potje Fortnite met Kevin, waarna hij vroeg of ik kleding voor hem kon regelen. Twee dagen later leverde ik die al bij hem af."

Wereldkampioenen

Morgan vertelt ook dat hij slechts een paar dagen na het door Frankrijk gewonnen wereldkampioenschap naar Parijs reisde met merkkleding en retrozonnebrillen. ,,Ik mocht naar het hotel waar de wereldkampioenen zaten na hun overwinning."

Ook Pierre-Emerick Aubameyang, de aanvaller van Arsenal, is een klant van Morgan. ,,Ik leerde hem kennen via Alexandre Lacazette. Voor ik het wist zag ik dat Aubameyang me volgde op social media. Een uurtje later stuurde ik hem een bericht: 'Hey man, ik zie dat je me volgt. Als je iets nodig hebt, laat het me gerust weten'. Twintig minuten later kreeg ik al antwoord. Of ik zijn personal shopper wilde zijn."

Check hieronder nog een aantal topvoetballers voor wie Morgan de kleding uitkiest.

Een foto die is geplaatst door null (@sm_creps) op

Een foto die is geplaatst door null (@sm_creps) op

Een foto die is geplaatst door null (@sm_creps) op

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief