Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

De kracht van sociaal ondernemen: ‘Rijk worden we er niet van’

Voor sociale ondernemingen is het leveren van een bijdrage aan een betere samenleving belangrijker dan winst maken. Drie sociaal ondernemers vertellen wat hen drijft. En drie medewerkers vertellen wat dit werk voor hen betekent.

‘Snel cashen is nooit mijn ding geweest’
Met haar bedrijf CodeGorilla stoomt Diem Do (33) uit Emmen langdurig werklozen in een ‘bootcamp’ van acht weken klaar voor een baan als programmeur bij een IT-bedrijf.

,,Ik zag hoe in mijn regio veel mensen niet aan de bak komen. Ze hebben niet de goede opleiding of staan door persoonlijke omstandigheden aan de kant. Tegelijk staan IT-bedrijven te springen om personeel. Ik wilde al een tijdje een eigen bedrijf beginnen. De mismatch tussen vraag en aanbod in de IT bleek een gat in de markt.’’

  1. Een cv is persoonlijk, bevat een foto én is het begin van een goed gesprek
    PREMIUM

    Een cv is persoon­lijk, bevat een foto én is het begin van een goed gesprek

    In deze tijden van LinkedIn en video-solliciteren is een cv méér dan een opsomming van relevante werkervaring en wat personalia. Een cv is méér dan een opsomming van relevante werkervaring en wat personalia. Natuurlijk moet dat er Ja, dat is het nog steeds en dat zal voorlopig ook niet veranderen. Maar een cv is méér dan dat en zelfs in tijden van LinkedIn en video-solliciteren nog altijd belangrijk.