Volledig scherm
Rene Wiertz, CEO van fietsbedrijf 3T: ‘Negatieve redenen om te vertrekken leiden tot falen.’ © 3T

Directeur fietsbedrijf: ‘Ga niet te snel weg’

Tip van de BaasWie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hun beste tips. Vandaag: Rene Wiertz, CEO van fietsbedrijf 3T.

,,Een perfect cv vind ik verdacht. Er mogen van mij best fouten op staan. Graag zelfs. Iemand die veel energie heeft gestoken in een project dat is mislukt, geeft mij twee goede aanwijzingen. Ten eerste heb ik te maken met iemand die initiatief heeft getoond en risico durfde te nemen. Ten tweede heeft die persoon iets geleerd en ervaring opgedaan.

Het cv kan ook vertellen waaróm je solliciteert op een baan. Staan er langere dienstverbanden op bij kleine bedrijven en een kort uitstapje naar een grote multinational, dan kan dat de aanleiding zijn om bij een sollicitatie uit te leggen waarom je bewust kiest voor een kleiner bedrijf. Sommige mensen functioneren daar veel beter.

Regen of files

3T is een multinational met maar 70 werknemers. Ik werk zelf op het hoofdkantoor in het Italiaanse Bergamo. Na twaalf jaar in dienst te zijn geweest bij Philips wilde ik ondernemen. Ik heb dit bedrijf overgenomen omdat het cijfermatig te doen was, maar ook op basis van gevoel. Mensen die net als ik in het buitenland willen werken, adviseer ik altijd dat je niet weg moet gaan uit Nederland vanwege files of regen. Negatieve redenen om te vertrekken leiden tot falen. In Italië kom je ook dingen tegen die niet bevallen. Het mooie is dat we hier in het Silicon Valley van de fietswereld zitten. De drive van de mensen die hier werken is geweldig.

Quote

Je hebt zes tot negen maanden nodig om een bedrijf te leren kennen

Doordat we klein zijn, kan niemand zich verbergen. Niks durven of je fouten proberen te maskeren behoort niet tot de mogelijkheden. Bij Philips zag ik dat wel. Mensen die meeliften op het succes van een bedrijf. Dat heeft geen toegevoegde waarde. Ik heb in dit bedrijf niks aan een medewerker die een powerpoint maakt over hoe goed we het doen.

Drie jaar

Daarom vind ik dat je lang genoeg bij een bedrijf moet blijven werken om te laten zien wat de resultaten van je activiteiten zijn geweest. Als je ergens anderhalf jaar blijft dan heb je alleen meegelift. Je hebt zes tot negen maanden nodig om een bedrijf te leren kennen. Daarna zet je dingen in werking en daar moet je verantwoordelijkheid voor nemen. Na drie jaar zie je goed de effecten van je werk. Die tijd moet je wel nemen bij een baan. Dan kun je laten zien wat je hebt gedaan.’’

Denk je eraan ontslag te nemen? Stel jezelf eerst deze drie vragen:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!