Volledig scherm
© Shutterstock

Dit kledingbedrijf geeft één geluksvogel 100.000 dollar om zijn droombaan te vinden

Vacatures voor een droombaan komen vaker voorbij, maar het Amerikaanse duurzame kledingbedrijf PrAna doet er een schepje bovenop. Zij willen iemand helpen zijn persoonlijke droombaan te bemachtigen, wat die ook moge zijn. De geluksvogel, die helaas voor ons Nederlanders in Amerika moet wonen, krijgt 100.000 dollar (ruim 90.000 euro) om zijn baan op te kunnen zeggen en zijn ware passie na te jagen.

Natuurlijk, je huidige baan is veilig en vertrouwd. Maar zou je hem niet graag opzeggen voor iets wat je altijd al hebt willen doen? Bijvoorbeeld eindelijk dat eigen bedrijf beginnen, of misschien een artistiek beroep proberen. Maar ga er maar eens aan staan: een carrièreswitch maken kost tijd, energie en vooral geld. 

Het Amerikaanse bedrijf PrAna steekt een helpende hand uit. Ze zoeken een dapper persoon die zijn of haar huidige baan wil opzeggen om een levenslange passie na te gaan jagen. ,,We weten uit ervaring dat persoonlijke groei buiten je comfortzone ligt. En soms is het enige wat je nodig hebt een vriendelijk duwtje dat je de sprong laat maken’’, kondigt PrAna de wedstrijd aan op hun website. ,,We steunen je besluit met een prijs van 100.000 dollar om je te helpen je droom van de grond te krijgen.’’

Filmpje

Kandidaten hebben tot 16 september om te reageren. Dat kan door een filmpje van maximaal drie minuten in te sturen van een paar minuten waarin ze zichzelf laten zien in hun huidige werk en uitleggen waar hun dromen liggen. De winnaar wordt gevraagd het bedrijf en volgers op de hoogte te houden van zijn of haar avontuur.

Je droombaan hebben is leuk, maar je werk hoéft niet je passie te zijn, zegt coach Charlotte van 't Wout:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief