Volledig scherm
© AD

Een foute kersttrui aan naar je werk. Wie durft?

Morgen is het Foute Kersttruiendag. Bij dit fenomeen, overgewaaid uit Amerika en Engeland, trekken steeds meer nuchtere Nederlanders 'm ook naar het werk aan. Hoe fouter, hoe beter. 

De foute kersttrui is in opmars. Het o zo warme, maar o zo lelijke kledingstuk is in steeds meer garderobes te vinden. Online stijlgids Dresscode.nl vroeg in een poll ruim 1.500 Nederlanders naar hun foute kledij. Daarin zegt 35 procent van de ondervraagden mee te doen aan foute kersttruiendag, een initiatief van Save the Children

Een op de vier ondervraagden zegt al een foute kersttrui in de kast te hebben hangen. Er zijn ook kersttruienverzamelaars: 2,5 procent zegt er zelfs 5 of meer te hebben. Van degenen die nog geen kersttrui hebben, geeft 19 procent aan er dit jaar nog eentje te gaan kopen.

Hoe zit het met de kersttrui op werk? Veertien procent van de ondervraagden zegt hierbij dat er bij hen op het werk foute kersttruiendag wordt gevierd. Van degenen die de dag niet op het werk hebben, zou 43,7 procent deze liever wel willen vieren.

Toch is niet iedereen even enthousiast over de kersttrui. Tegenover degenen die er met liefde alle stijlregels voor overtreden, zijn er genoeg Nederlanders die het kledingstuk links laten liggen. Ruim de helft van de ondervraagden, 53,6 procent, heeft geen kersttrui en gaat er ook geen kopen. Tegenover degenen die graag foute kersttruiendag willen op werk, zegt  40, 9 procent dat juist niet te zien zitten.     

Durf jij morgen wel op werk te verschijnen met een groot rendier of een jolige kerstman op je trui? Zoek je nog een foute kersttrui? Hieronder wat voorbeelden ter inspiratie:

Aldi heeft een kersttrui voor jou en je hond

Je trouwe viervoeter wil je toch niet buitensluiten op Foute Kersttruiendag? De Duitse supermarkt zorgt voor een matching trui zodat Diesel, Bo of Luna in stijl met je meewandelt.

Combineer je trui met een spelletje

Met deze kersttrui word je een wandelend doelwit, maar wel voor een goede zaak. Wie mist, drinkt. Ook nog te dragen op de kerstborrel.

Neem je eigen voorraad wijn mee in deze trui

Over de kerstborrel gesproken: deze trui doet tevens dienst als wijnhouder. Je bent gegarandeerd de populairste collega van de avond.

Heb je ook een mooi exemplaar in de kast? Stuur 'm op! Dat kan hier:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief