Volledig scherm
© Shutterstock

Een op de vier kijkt Netflix op het werk

Een vierde van de Netflixklanten volgt zijn favoriete serie gewoon verder op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek (2017) van Netflix bij 37.000 gebruikers over de hele wereld. Een opvallend cijfer, dat toch wel wat alarmerend nieuws is voor werkgevers, schrijft vacature.com.  

Over hoe de Netflixers dat dan precies doen op het werk, zegt het onderzoek niets. Wie zo stiekem mogelijk wil kijken, kijkt misschien nog het best op z’n smartphone. In 2016 keek nog maar 10 procent van de abonnees (wereldwijd ruim 110 miljoen) Netflix via mobiel. Uit onderzoek blijkt dat ze in de VS meer en meer kijken via tablets of smartphone. In Nederland kijken we de laatste jaren intussen al gemiddeld 2 uur per week Netflix via mobiel. 

Al een paar jaar kan je Netflixseries en -films ook downloaden om ze later offline te bekijken. Dat zorgt er voor dat we ons bingewatchen ook buitenshuis verder kunnen zetten. Velen gebruiken zelfs de pauzeknop niet meer om naar het toilet te gaan. Erger nog, uit het onderzoek blijkt dat 7 procent niet vies is om te bingewatchen op openbare toiletten.

Trein gemist

Hoewel we toch nog veel thuis Netflixen, doen de meesten (twee derde) dat intussen onderweg: van en naar het werk, op de trein, bus of op het vliegtuig. Het enige risico dat hieraan verbonden is, is dat je zo wordt meegesleept in het verhaal dat je je halte mist. Het is bij 17 procent al eens voorgevallen. Kijken in het openbaar raakt ook meer en meer ingeburgerd. Bijna de helft heeft al eens iemand betrapt op stiekem meekijken. Toch schaamt 18 procent er zich voor om en plein public te kijken. Het gekke is dat al bijna evenveel kijkers zich toch laten gaan als het verhaal wat emotioneel wordt: 20 procent zegt wel eens een traantje weg te pinken in het openbaar.

En eenmaal aangekomen op het werk, kan een op de vier moeilijk stoppen met kijken.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!