Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Roetgerink is een eigen praktijk begonnen op het gebied van eetstoornissen. © Robin Hilberink

Ellen (30) kampte met anorexia: ‘Ik had geen grammetje vet meer op mijn botten’

Heel langzaam sloop de ziekte haar leven binnen. Ellen Roetgerink (30) kampte jarenlang met anorexia en leefde haar eigen nachtmerrie. Na vier jaar zit ze gelukkig weer op de goede weg en is ze klaar om het taboe te doorbreken: anorexia komt veel vaker voor dan iedereen denkt. In Oldenzaal is ze daarom haar eigen praktijk begonnen: ESR Coaching. 

Haar dieptepunt? Ellen Roetgerink denkt even na. „Het moment dat ik door de pijn nauwelijks nog uit bed kon komen. Hoe zacht mijn matras ook was, ik had geen grammetje vet meer op mijn botten.” Het gesprek is in Sportcentrum Marian in Oldenzaal. Een maand geleden betrok Roetgerink hier een kleine, gezellige ruimte waar ze als gewichtsconsulent en ervaringsdeskundige mensen coacht op het gebied van eetstoornissen.

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?