Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe gedisciplineerd ben jij? Doe de test!

Op collega's die de kantjes ervan aflopen en niet zeggen wat ze echt vinden, kun je niet bouwen. Hoe gedisciplineerd ben je zelf? En hoeveel lef heb je? 

Volledig scherm
© Boek cover

Volgens onderzoek zegt 70 procent van de managers en directeuren niet op zijn collega’s te kunnen rekenen of het niet zeker te weten. De gevolgen liegen er niet om: mensen werken langs elkaar heen, delen elleboogstoten uit, zitten in de weerstand of overlevingsstand en gaan gedemotiveerd en ongelukkig naar hun werk. Mensen verliezen energie, werken inefficiënt, wantrouwen hun collega’s en de leiding, en cc’en iedereen om zich in te dekken tegen ‘ongelukken’. Niet zo best dus. 

Volgens het nieuwe boek Discipline en lef. Hoe leiderschapsteams meer impact krijgen kunnen leidinggevenden door afspraken na te komen én elkaar daarop aan te spreken, vertrouwen brengen in de hele organisatie. 

Hoe gedisciplineerd ben jij eigenlijk? En hoeveel lef heb je? Doe hier de test en maak kans op een exemplaar van het boek Discipline en lef: hoe leiderschapsteams meer impact krijgen. 

poll

Het barst van de 'onzinbanen', beweert hoogleraar David Graeber. Is jouw baan overbodig?

  • Ja, eigenlijk wel (38%)
  • Nee, echt niet! (62%)
16998 stemmen