Volledig scherm
Michelle Beijer verdient 2920 euro voor vier dagen werk als fysiotherapeut. © Thijmen Geluk

'Ik ben heel blij dat ik niet hoef te onderhandelen over mijn salaris'

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Michelle Beijer (26). Ze werkt vier dagen in de week als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum. Dit doet ze nu zes jaar.

Wat verdien je?

,,Bruto verdien ik 2.920 euro en dat is voor 32 uur per week. Voor m’n reiskosten krijg ik 8 cent per kilometer. Ik krijg een eindejaarsuitkering van 8,33 % en ik krijg binnenkort 1,5 % salarisverhoging. Over 2 maanden ga ik een trap omhoog, dus in augustus verdien ik 3.100 euro. Dat is toch bijna 200 euro erbij.”

Verdien je wel genoeg? Check het met het Salariskompas !

Blij mee?

,,Ja. Voor mijn leeftijd en de uren die ik maak vind ik het heel goed. Ik word volgens CAO uitbetaald, dus ooit zit ik aan de max van de tredes, maar daar merk ik nu nog niet zoveel van. In mijn werk zal je niet ineens heel veel geld gaan verdienen. Als ik mijn salaris vergelijk met leeftijdsgenoten mag ik niet klagen en als ik kijk naar m’n vakgenoten ben ik heel blij dat ik in loondienst werk en niet in een particuliere praktijk waar je per patiënt wordt betaald. Ik krijg gewoon betaald naar m’n uren, ongeacht hoeveel patiënten ik die dag zie.”

Heb je over je salaris onderhandeld?

,,Ik kan er niet over onderhandelen. Dus dat is niet aan de orde. In mijn jaargesprek met m’n manager wordt er ook niet over gesproken, want de manager gaat niet over je loon. Elk jaar krijg ik er ongeveer 150 euro bij. Dat staat vast.”

Wat is normaal voor jouw functie? Bekijk het via het Salariskompas!

Wel ooit geprobeerd?

,,Nee. Ik denk niet dat ik daar goed in ben. Mijn vriend moet dat wel op zijn werk. Dan moet je zelf bepalen wat je jezelf waard vindt. En wat je baas je waard vindt. Ik ben heel blij dat ik niet hoef te onderhandelen.”

Verdien je meer of minder dan je partner?

,,Bruto verdien ik meer, maar netto niet. Ik betaal meer pensioen. De laatste tijd hebben we wel veel gesproken over geld. We hebben een huis gekocht, gaan dit jaar trouwen. Geld speelt dus wel een rol. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we het prima hebben.”

Verdient Michelle genoeg?

Branche en functie: Gezondheidszorg, paramedicus
Werkervaring: 6 jaar

Volgens het Salariskompas van Intermediair is het gemiddelde salaris voor haar functie bruto 3048 euro. Dat is voor een fulltime baan. Michelle krijgt voor 32 uur 2.920 euro. Fulltime (40 uur) zou ze 3650 euro verdienen, 600 euro meer dus dan gemiddeld. Maar dat is voor vrouwen. Voor mannen staat er 3288 euro. ,,Nou, dat vind ik raar. Ik weet zeker dat de mannelijke collega waarmee ik in dezelfde schaal zit hetzelfde verdient als ik.”

Hoe zit het met jouw salaris? Check het zelf hier !

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje

Wat is het Salariskompas? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor het Intermediair Salariskompas bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant. Voor deze editie van het Salariskompas werken we met de cijfers die we verzamelden in juni 2017.