Volledig scherm
Tony Neef op de rode loper bij de première van de musical Robert Long. © ANP Kippa

'Ik heb ooit een klapper gemaakt van 40.000 euro met het schrijven van een liedje'

VideoMark Koster van carrièreplatform Intermediair gaat samen met musicalster Tony Neef op de loopband en praat met hem over geld, verplichte rollen en werkgeluk.

Tony Neef is een veteraan in de Nederlandse musicalwereld en heeft al diverse mooie rollen mogen vertolken. Toch blijft het vak van 'musicalster' onzeker. Het ene moment sta je in een prachtige productie, het andere moment ben je zonder werk omdat een productie niet doorgaat.

Mark Koster gaat samen met Tony op de loopband en praat met hem over geld, verplichte rollen en werkgeluk. Het kan verkeren, zo blijkt. Neef: ,,Er waren wel eens tijden, dan kwam er geen geld meer uit de pinautomaat, maar ik heb ook wel eens een klapper gemaakt van 40.000 euro met het schrijven van een liedje." Daarnaast waren er tijden dat het misschien wel allemaal iets te goed ging. ,,Ik heb periodes gekend dat ik veel te veel dronk en snoof."

Afvallen

Neef heeft mooie hoofdrollen op zijn naam geschreven, maar moest onder contract bij Joop van den Ende ook geregeld verplichte rollen spelen. Daarnaast moest hij tot twee keer toe afvallen van zijn broodheren.

Leuke collega's en sfeer zijn het allerbelangrijkste volgens Tony: ,,Je kunt nog zo'n kutbaan hebben, als de sfeer goed is en je hebt leuke collega's waar je het gezellig mee hebt, is het goed. Je doet het nooit alleen."

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl