Volledig scherm
© Shutterstock

In deze baan werk je met kreeften, haaien en reptielen op Schiphol

VACATURE VAN DE WEEKFreshport zoekt een Allround Logistiek Medewerker op Schiphol. En zij handelen bijzondere producten af: kreeften, vissen, reptielen en soms zelfs een haai die daarna door gaat naar bijvoorbeeld een dierentuin. 

Als allround logistiek medewerker werk je op Schiphol en handel je de luchtvracht af. Van het moment dat het de loods binnenkomt tot het de loods weer verlaat. En dat zijn bij Freshport niet zo maar ‘producten’ die voorbijkomen: van reptielen tot haaien met waterbassins en al, van zeldzame tropische vissen en kreeften tot aan rundersperma.

Omdat er bij dit bedrijf gewerkt wordt met verse producten, heb je veel te maken met de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), vertelt Jitta Beijlsmit, die namens uitzendbureau Olympia de werving doet. ,,Er zijn continue controles. Je werkt ook in verschillende ruimtes. Koelruimtes, maar ook warme plekken waar de reptielen het best gedijen. ,,Als logistiek medewerker heb je contact met alle betrokken partijen. Van airline, expediteur tot afhandelaar”, aldus Beijlsmit.

Allrounder

Het is voor deze functie vooral heel belangrijk dat je breed inzetbaar bezet. ,,Je moet echt een allrounder zijn”, aldus Beijlsmit. Dat maakt de functie tegelijkertijd heel interessant. Bij grote afhandelaren heb je vaak één taak, zoals het rijden van de heftruck, hier doe je met een klein en hecht team alles: de opbouw van pallets, licht administratief werken, maar ook het contact tussen alle verschillende partijen. ,,Bij een grote logistieke speler krijg je nooit zoveel diversiteit en verantwoordelijkheid in je werk”, zegt Beijlsmit. En ook leuk: ,,Het is een hecht en klein team en een persoonlijke cultuur.”

Andere vereisten: je mag geen strafblad hebben. ,,Je werkt aan het platform op de luchthaven Schiphol, wat betekent dat een AIVD screening onderdeel is van de sollicitatieprocedure”, vertelt Beijlsmit. Een rijbewijs is een vereiste, een heftruckcertificaat een pre, maar ze zoeken vooral iemand die deze baan voor de lange termijn wil doen. ,,Het liefst hebben we iemand die het vak wil leren, zich het vak eigen wil maken en zich wil ontwikkelen.”

In eerste instantie krijg je een contact via Olympia, maar als dat van twee kanten goed bevalt, kun je in dienst komen bij Freshport zelf. Het salaris is tussen de 1900 en 2200 euro bruto op basis van 36 uur per week.

Interesse? Je vindt de vacature bij Nationale Vacaturebank.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!