Met deze vijf tips maak je een indrukwekkende sollicitatievideo

VideoLeuk werk, dat willen we allemaal. Maar dan moet je eerst de juiste baan vinden  én het sollicitatieproces succesvol doorlopen. Geen idee hoe je dat moet aanpakken? In Solliciteren doe je zo geeft sollicitatiecoach Mourad el Moussati tips om de baan te krijgen die je echt wilt hebben. Vandaag: videosolliciteren.

De sollicitatievideo wint de laatste jaren aan terrein. Voor werkgevers is het immers een goede manier om een eerste indruk te krijgen voor ze iemand uitnodigen om langs te komen. Nu door het coronavirus afstand houden de norm is, is de kans groot dat je gevraagd wordt een video te sturen naar je mogelijke toekomstige werkgever.

Is dat ingewikkeld, zo’n video maken? Dat valt reuze mee, weet sollicitatiecoach Mourad el Moussati. Een sollicitatievideo kan je schieten met je smartphone en biedt je talloze mogelijkheden om jezelf op te laten vallen bij de werkgever. De tips van Mourad om filmvalkuilen te vermijden en een sollicitatievideo te maken die geheid indruk maakt vind je hierboven in zijn videocolumn.

Sollicitatiecoach Mourad el Moussati
Volledig scherm
Sollicitatiecoach Mourad el Moussati © AD