Piet Janssen aan het werk. Spitten en bestraten doet hij niet meer, snoeien nog wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Janssen aan het werk. Spitten en bestraten doet hij niet meer, snoeien nog wel. © Jan de Groen

Piet (82) is nog steeds actief als hovenier: ‘Snoeien gaat nog prima’

Als manneke van 8 wist Piet Janssen het al. Hij zou wat met bloemen en planten gaan doen. Inmiddels is hij 82 jaar en werkt hij nog steeds als hovenier. Het levensverhaal van deze ‘oudste tuinman van Rotterdam’ is nu opgetekend in een boek. 

De gezondheid vertoont gebreken. Tien pillen per dag, een pacemaker en twee keer per dag zelf katheteriseren. Het slaat Piet Janssen uit Rotterdam niet in het minst uit het veld. ,,Ik geef mijn leven het cijfer 9.’’ De tachtiger staat midden in het leven. Tientallen uren per week is hij nog bezig met het hoveniersbedrijf dat hij in maart 1961 startte. Hij ontwerpt en onderhoudt nog tuinen kriskras door heel het land. Daarbij geholpen door (gepensioneerde) oproepkrachten.

  1. Expert: ‘Let óók op je achtergrond bij al die virtuele vergaderingen’

    Expert: ‘Let óók op je achter­grond bij al die virtuele vergaderin­gen’

    De kat op schoot nemen, kunst zichtbaar in beeld hangen, biografieën van wereldleiders en filosofen achter je neerzetten. Wie noodgedwongen vergaderingen afwerkt via Zoom of Google Hangouts geeft collega’s bewust of onbewust een kijkje in de privésfeer. En stiekem valt er heel wat af te lezen uit de persoonlijke achtergronden. Wat doet die achtergrond met je imago? En is het verstandig erover na te denken wat je allemaal neerzet?