Volledig scherm
© Shutterstock

‘Stop met geld uitgeven aan teambuildingsuitjes’

Bowlen, escape rooms, bootje varen of een andere activiteit om even een dagje aan de teamband te werken. Veel bedrijven organiseren soortgelijke teamuitjes, maar deze zijn zelden nuttig, betoogt ervaringsdeskundige Carlos Valdes-Dapena.

Dat schrijft Valdes-Dapena in vaktijdschrift Harvard Business Review. ,,Gedeelde ervaringen en emoties kan mensen een band geven. Maar deze band is niet bestand tegen de druk van alledag binnen een organisatie die als doel heeft resultaat te leveren”, aldus de directeur van Corporate Collaboration Resources, een adviesbureau in groepsactiviteiten dat onderzoek deed onder 125 teams.

Valdes-Dapena, die ook een boek schreef over het onderwerp, legde vragenlijsten voor aan groepsleden over doelen en motivaties, van individuen en groepen. Belangrijke les uit het onderzoek? Goede samenwerking begint niet met een goede relatie of onderling vertrouwen, het begint juist met aandacht voor individuele motivatie.

En met die kennis is een potje boerengolf of een kookworkshop een stuk minder relevant geworden als teambuildingactiviteit. Zelf investeerde Valdes-Dapena ooit ‘duizenden dollars’ om een orkest in te huren dat een groep leidinggevenden ‘in harmonie’ moest leren werken. ,,Het was een mooie metafoor en een interessante ervaring, maar het deed niets op het gebied van samenwerking”, aldus Valdes-Dapena.

Samenwerking is te vaag

Waar het mis gaat bij dit soort teamactiviteiten en het gebrek aan samenwerking binnen het teams? Het feit dat samenwerking vaak een geïdealiseerd maar vaag doel blijft, ontdekte Valdes-Dapena. Mensen zijn juist goed in taken die duidelijke, individuele verantwoordelijkheden hebben. Juist ook omdat ze op die taken werden beoordeeld door hun managers en bazen.

In zijn onderzoek ontwikkelde Valdes-Dapena vervolgens een kader waarbinnen samenwerking als een duidelijk geformuleerd doel werd omschreven. ,,Door dit onderzoek realiseerden we ons dat mensen pas samen gaan werken als ze zélf uitvinden hoe teamwerk hun resultaten zou verbeteren.”

Met andere woorden, zo besluit hij zijn verhaal, helpen sterke onderlinge relaties en vertrouwen mee bij een goede samenwerking, maar het is niet het startpunt. ,,Samenwerking moet gekoppeld worden aan de motieven van de teamleden. Dat is de sleutel tot productief teamwerk.”

Maar misschien is teambuilding ook gewoon léuk. Bekijk hier het wijnlabyrint van Geert, waar vaak teambuilding plaatsvindt:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief! 

  1. Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervangbaar’

    Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervang­baar’

    Een Amerikaanse journaliste is overspoeld met reacties na een Facebookpost over de in haar ogen oneerlijke taakverdeling in veel huishoudens. Daarin nagelt Zawn Villines ‘luie mannen’ aan het kruis ‘die denken dat een vrouw 168 uur per week moet werken en zij maar 40’. Ze had één advies voor vrouwen in zo’n situatie: scheiden. Veel vrouwen waren blij met het bericht, talloze mannen minder.