Volledig scherm
© Shutterstock

Trucs van dansers en zangers tegen stress ook handig bij sollicitatiegesprek

Ervaren dansers en zangers produceren nog steeds stresshormonen op het podium. De trucs waarmee zij hun angst onderdrukken kun je ook in je sollicitatiegesprek gebruiken.

Het is niet voor niets dat in de meest gebruikte en meest betrouwbare test om stress op te wekken, de Trier Social Stress Test, een sollicitatiegesprek wordt nagespeeld om stress op te wekken. Hoe goed je ook bent, voor een sollicitatiecommissie verschijnen is stressvol, schrijft work-lifeplatform Intermediair. Ook voor de toppers in hun vak, zoals musici, dansers en zangers. Wat doen zij om hun angst te bezweren en wat kun je daarvan leren om zelf minder angstig een sollicitatie gesprek aan te gaan?

Een bekend onderzoek onder professionele ballroomdansers (Stress on the Dance Floor) laat zien dat dansers, hoe ervaren ze ook zijn, vooral stresshormonen produceren als ze worden beoordeeld in een wedstrijd. En dat wordt niet minder, hoe vaak ze ook meedoen aan danswedstrijden. Voor musici geldt hetzelfde: je kunt tot de top van de wereld behoren, en toch volslagen in paniek raken als je auditie doet.

Meer weten? De belangrijkste tips vind je hier op Intermediair. 

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief