Volledig scherm
Nick Vasos meldde zich ziek bij duizenden collega’s waarna hij minstens zoveel steunbetuigingen ontving. © Twitter

Tv-reporter meldt zich ziek en stuurt mail naar duizenden werknemers: collega’s reageren met hilarische steunbetuiging

Wel eens bang geweest dat je bij het verzenden van een e-mail per ongeluk op ‘iedereen beantwoorden’ klikt, waardoor je mailtje in de verkeerde mailboxen belandt? Nick Vasos, een Amerikaanse televisieverslaggever, heeft bewezen dat zo’n ongelukje immense gevolgen kan hebben.

Nick Vasos is journalist voor het Amerikaanse televisiestation Fox4 in Kansas City. Toen hij zich afgelopen week niet zo goed voelde, besloot hij om een mailtje te sturen waarin hij zijn afwezigheid rechtvaardigde. Terwijl dat mailtje enkel bedoeld was voor zijn leidinggevenden, stuurde hij het door naar een ‘breaking news’-contactenlijst waar duizenden collega’s - die werken voor een tweehonderd verschillende televisiestations - deel van uitmaken.

Zijn kleine vergissing had al snel grote gevolgen. Hij ontving niet alleen steunbetuigingen van zijn collega’s, maar ook wat porties kippensoep, knuffels en kaartjes. En zijn bureau werd door zijn directe collega’s omgetoverd tot een soort van herdenkingsaltaar, met ingelijste foto’s, kaarsen en vlaggetjes.

Dat lijkt misschien een overdreven reactie op zo’n onbenullige mail, toch bleef het daar niet bij. De hashtag #PrayersforNick werd in het leven geroepen, opgepikt door anderen en ging viraal. ,,Hoe breng je alle collega’s van de grootste eigenaar van lokale televisiestations in Amerika samen?”, staat er in een van de talrijke Twitterberichten te lezen. ,,Stuur per ongeluk dat je ziek bent naar het hele bedrijf.” In de bijlage van het bericht zijn enkele steunbetuigingen gevoegd. 

Hilariteit alom, en Vasos kan er gelukkig ook zelf om lachen. ,,Aandacht #NexstarNation,” tweette hij. ,,Geloof me, als je jezelf ziek meldt, stuur dat dan niet naar news@nexstar.tv. Graag gedaan. #PrayersForNick Nu tijd om te rusten. Welterusten.”