Thuisvermaak genoeg in de Apeldoornse spellenwinkel De Wammus van Wim van Essen. ‘Vooral puzzels van Jan van Haasteren en het spel Virus worden veel verkocht.’
Volledig scherm
PREMIUM
Thuisvermaak genoeg in de Apeldoornse spellenwinkel De Wammus van Wim van Essen. ‘Vooral puzzels van Jan van Haasteren en het spel Virus worden veel verkocht.’ © Maarten Sprangh

Voor deze winkeliers is niet alles kommer en kwel tijdens de coronacrisis

Kappers leggen de schaar neer, de horeca zit dicht en steeds meer winkeliers sluiten de deuren door achterblijvende omzet. Toch is het niet overal kommer en kwel. Supermarkten draaien op volle toeren en ook verkopers van tuinbenodigdheden, spellen en hobbymaterialen hebben niet te klagen. 

,,Je kunt zeker merken dat de mensen thuis zitten”, zegt Jan Souman van het gelijknamige tuincentrum in Hattemerbroek, vlakbij Zwolle. En hij geeft grif toe dat zijn onderneming daar een graantje van meepikt. ,,Qua omzet lopen we een goede week voor. Dat gaat prima. We zitten 40 procent in de plus. Dat we profiteren van het virus wil ik niet zeggen. Het is tweeledig, maar we zijn er zeker niet blij mee.”

  1. Expert: ‘Let óók op je achtergrond bij al die virtuele vergaderingen’

    Expert: ‘Let óók op je achter­grond bij al die virtuele vergaderin­gen’

    De kat op schoot nemen, kunst zichtbaar in beeld hangen, biografieën van wereldleiders en filosofen achter je neerzetten. Wie noodgedwongen vergaderingen afwerkt via Zoom of Google Hangouts geeft collega’s bewust of onbewust een kijkje in de privésfeer. En stiekem valt er heel wat af te lezen uit de persoonlijke achtergronden. Wat doet die achtergrond met je imago? En is het verstandig erover na te denken wat je allemaal neerzet?