Volledig scherm
© Shutterstock

Vrouw: man mag wel wat meer doen in huishouden

VideoVoor werkende koppels blijft het lastig: het combineren van een gezin én een carrière. Met name vrouwen hebben het gevoel dat hun partner wel wat meer kan bijdragen aan het gezin.

Uit de resultaten van het Intermediair-onderzoek vallen een aantal zaken op: mannen vinden over het algemeen dat hun partner ruim voldoende tijd besteedt (80 procent) aan ‘thuis’. Vrouwen denken daar heel anders over: 45 procent vindt dat de partner meer tijd daaraan zou mogen besteden.

De tijdsverdeling in het gezin laat ook een groot verschil zien: slechts 10 procent van de mannen zegt thuis het meeste te doen, tegenover 56 procent van de vrouwen. Ruim de helft van de mannen beaamt dat hun partner het meeste doet (52 procent). Onder vrouwen is dat een schamele 6 procent.

Psychiater Bram Bakker is niet verbaasd: ,,Vrouwen voelen zich nu eenmaal meer verantwoordelijk voor het gezin. Dat is evolutionair nu eenmaal zo bepaald.”

Volgens Deniece von Harras (eigenaar en oprichter van NL Zakenvrouwen, SmartUp Network en NXT business) is de oplossing simpeler dan gedacht: ,,Alles wat je thuis niet kunt organiseren, kun je van buitenaf kopen of regelen.”

Bekijk hierboven de video!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl