Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

‘We hebben als team ontslag genomen en zijn samen weer aangenomen’

Drie werknemers van verschillende afdelingen bij een telecombedrijf namen op dezelfde dag ontslag. Wat hun managers niet wisten, is dat ze samen ergens anders hadden gesolliciteerd. Als team.

Vrijheid, ruimte om ideeën te ontwikkelen en veel verantwoordelijkheid: dat was de cultuur bij een klein technologiebedrijf dat zakelijke klanten adviseerde over mobiel werken. Het succes dat het daarmee had viel op – eind 2015 nam een telecomreus het bedrijf met 28 werknemers over.

Salesmanager Rudy, technisch specialisten Peter en Jan-Willem en marketeer Sandra vormden samen een team. Het zijn niet hun echte namen, die zijn gefingeerd vanwege potentieel concurrentiebeding. Ze verkochten advies over IT-oplossingen om medewerkers van een bedrijf veilig te laten werken op hun mobiele apparaat. Sandra: ,,Dat is maatwerk waarvoor je een langdurige relatie moet opbouwen met de klant, of je nu verkoper of techneut bent.”

Na de overname kwamen de IT’ers op een aparte afdeling met een eigen directeur, schrijft work-lifeplatfom Intermediair. Lees hier het hele verhaal op Intermediair hoe de drie het heft in eigen hand namen.

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl