Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

‘Werkloosheid bracht me mijn leukste baan ooit’

Bang dat je carrière in de soep loopt door een gat in je cv? Deze mensen kwamen na een lange periode van werkloosheid juist geweldig terecht.

,,Ik werkte al vijf jaar als docent Engels en hoewel ik het voor de klas staan nog steeds leuk vond, maakte de werkdruk me erg gestrest”, vertelt Sanne Steensma (29) aan work-lifeplatform Intermediair. ,,Op een gegeven moment zat ik op Tweede Kerstdag nog toetsen na te kijken. Ik was al een paar maanden aan het solliciteren naar wat anders, maar werkgevers waren niet happig op mijn opzegtermijn van drie maanden. Een keer werd ik specifiek om die reden afgewezen.”

,,Dus toen nam ik zelf maar ontslag. Ik dacht dat ik voor mijn laatste dag wel een nieuwe baan zou vinden, maar dat lukte dus niet. Uiteindelijk heb ik acht maanden geen werk gehad. Het voelde als een eeuwigheid. Mensen zeiden: geniet maar even van je vrije tijd, maar zo voelde het helemaal niet. De ene na de andere afwijzing kwam binnen en ik maakte me zorgen over mijn teruglopende spaarrekening.”

Benieuwd hoe Sanne een baan vond? En hoe het andere mensen verging na een periode van werkloosheid? Lees dan verder bij Intermediair.

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op intermediar.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief