Volledig scherm
© Shutterstock

‘Werknemers onvoldoende voorbereid op technologische vernieuwingen’

Volgens onderzoek van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) ervaart een op de vijf kantoorprofessionals werkstress door technologische innovaties. Hoe serieus moeten we deze cijfers en dit probleem nemen, vraagt work-lifeplatform Intermediair zich af.

Het onderzoek onder 520 kantoorprofessionals heeft enkele opvallende uitkomsten die om nader onderzoek vragen, beaamt bestuurslid Jantina van Beers. Mannen zouden bijvoorbeeld meer last hebben van technologische vernieuwingen dan vrouwen (24 procent versus 17 procent) en minder dan de helft van de ondervraagden (46 procent) vindt dat technologische vernieuwingen ervoor zorgen dat het werk sneller kan worden uitgevoerd. Het leidt zelfs tot méér werk, vindt 15 procent.

Een oorzaak hiervoor kan zijn dat een kwart geen training krijgt bij de lancering van een digitale innovatie. De werkstress die door deze innovaties ontstaat leidt bij 14 procent tot negatieve consequenties op het werk of voor de gezondheid. Medewerkers die snelle veranderende technologie niet goed bij kunnen houden en daardoor langdurig werkstress ervaren, lopen het risico op een burn-out. Uit eerder onderzoek van de NBPO uit 2017 bleek al dat de e-mailstroom bij 32 procent van het kantoorpersoneel tot stress leidt.

Meer weten over het onderzoek over technologie op de werkvloer? Het hele artikel lees je hier op work-lifeplatform Intermediair.

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl