De Zwolse Jasmijn Tiemersma werpt zich op als oppas voor ouders die hun kinderen nergens kwijt kunnen als gevolg van de coronauitbraak.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse Jasmijn Tiemersma werpt zich op als oppas voor ouders die hun kinderen nergens kwijt kunnen als gevolg van de coronauitbraak. © Twitter

Zij bieden zich aan als gratis corona-oppas: ‘Ik wil niet thuis zitten niksen’

Het coronavirus zorgt voor extra werk voor de een, maar laat de ander duimendraaiend thuiszitten. Jasmijn Tiemersma (26) en Simone van Trier (55) willen hun tijd nuttig besteden. Beide vrouwen zeiden op sociale media wel op te willen passen op de kinderen van Nederlanders die het nu bijzonder druk hebben. 

Het publieke leven in Nederland komt langzaam tot stilstand. Evenementen worden geschrapt en theaters sluiten voor onbepaalde tijd te deuren. De meeste scholen zijn daarentegen nog steeds open. Of dat zo blijft, is echter de vraag. In de Tweede Kamer gaan steeds meer stemmen op om al het onderwijs in ons land tijdelijk stil te leggen.

Wanneer alle scholen in ons land op slot gaan, zitten veel ouders in een lastig parket. Want vind onder die omstandigheden maar eens een oppas. ,,Ik moest dan ook gelijk denken aan hulpverleners’’, zegt de Zwolse Jasmijn Tiemersma. ,,Politieagenten, doktoren, verpleegkundigen. Deze mensen zijn op dit moment keihard nodig. Maar dan moeten ze hun kinderen wel bij iemand kwijt kunnen.’’ 

  1. Expert: ‘Let óók op je achtergrond bij al die virtuele vergaderingen’

    Expert: ‘Let óók op je achter­grond bij al die virtuele vergaderin­gen’

    De kat op schoot nemen, kunst zichtbaar in beeld hangen, biografieën van wereldleiders en filosofen achter je neerzetten. Wie noodgedwongen vergaderingen afwerkt via Zoom of Google Hangouts geeft collega’s bewust of onbewust een kijkje in de privésfeer. En stiekem valt er heel wat af te lezen uit de persoonlijke achtergronden. Wat doet die achtergrond met je imago? En is het verstandig erover na te denken wat je allemaal neerzet?