Volledig scherm
Nancy McKinstry (59). © Wolters Kluwer

Zij is met 14,5 miljoen de best verdienende ceo van Nederland

InterviewGeen ceo in Nederland verdient zó veel als Nancy McKinstry bij uitgeverij Wolters Kluwer. Vorig jaar kreeg zij maar liefst 14,5 miljoen euro, becijferde de Volkskrant onlangs. Reden voor work-lifeplatform Intermediair om haar te spreken.  

Kent u uw inkomen?

,,Nee, dat moet ik opzoeken in het jaarverslag.''

Wat doet u met zo veel geld op uw bankrekening?

,,De helft gaat naar de belasting, ongeveer 50 procent. Van de rest betaal ik net als iedereen mijn financiële verplichtingen, en geef ik aan goede doelen. Ik ben heel druk en spendeer weinig geld aan kleding en dat soort dingen.''

Lees op Intermediair het hele interview met McKinstry, waarin ze onder meer pleit voor langduriger dienstverbanden en vertelt over haar hobby ashtanga yoga.

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.