Mark Bos, directeur Motorkledingcenter.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Bos, directeur Motorkledingcenter. © Merel Klijzing

Zo redde Mark (30) het familiebedrijf van de ondergang

Mark Bos (30) leek een carrière bij de politie tegemoet te gaan. Het liep anders: Mark stopte als agent, werd ondernemer en bracht het zwalkende motorkledingbedrijf van zijn vader terug in de zwarte cijfers. Zijn MotorKledingCenter is nu één van de grootste motorkledingzaken van de Benelux.

Het blauwe uniform? Het zat de jonge twintiger niet lekker. ,,Ik merkte dat het niet echt mijn ding was. Ik voelde me een pionnetje, kon niet echt groeien en miste ondernemersvrijheid”, blikt Bos terug op het hoofdkantoor in Hazerswoude-Rijndijk. MotorKledingCenter is inmiddels een miljoenenbedrijf met ruim honderd werknemers.

Hij wilde ondernemen. Dat heeft hij overigens niet van een vreemde. Zijn opa runde een goedlopend landbouw- en mechanisatiebedrijf in Alphen aan den Rijn, dat hij doorgaf aan zoon André, de vader van Mark. Dit bedrijf verkocht André, klaar voor een nieuw avontuur. ,,Hij liep iemand tegen het lijf die een motorkledingzaak wilde beginnen.” En zo geschiedde: MotorKledingCenter zag in 2006 het levenslicht.