Barbara Minear
Volledig scherm
Barbara Minear © Intermediair

Zo werd Barbara kapitein van 56 meter lange vrachtschepen

In haar vaargebied is Barbara Minear niet alleen de enige vrouwelijke kapitein en stuurman, ze is zelfs het enige vrouwelijke bemanningslid. Hoe belandde deze Amerikaanse surfer aan het hoofd van Rederij Wadden Transport en het roer van 56 meter lange vrachtschepen?

In de vroege ochtenduren is het in de haven van Harlingen al een drukte van belang. Scheepsjongens hangen in de mast van een oud zeiljacht, druk in de weer met allerlei reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. De scheepvaart, zo moge duidelijk zijn, is anno 2018 nog steeds een mannenwereld. Een van de weinige uitzonderingen op de regel is Barbara Minear (57).

Lees op Intermediair hoe Barbara Minear kapitein werd.

 Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Expert: ‘Let óók op je achtergrond bij al die virtuele vergaderingen’

    Expert: ‘Let óók op je achter­grond bij al die virtuele vergaderin­gen’

    De kat op schoot nemen, kunst zichtbaar in beeld hangen, biografieën van wereldleiders en filosofen achter je neerzetten. Wie noodgedwongen vergaderingen afwerkt via Zoom of Google Hangouts geeft collega’s bewust of onbewust een kijkje in de privésfeer. En stiekem valt er heel wat af te lezen uit de persoonlijke achtergronden. Wat doet die achtergrond met je imago? En is het verstandig erover na te denken wat je allemaal neerzet?