Zo zorgt stress ervoor dat je toch goed kunt presteren

videoOntelbaar veel uren breng je op je werk door. Soms ben je superproductief en soms helemaal niet. Hoe komt dat? Deze vraag wordt behandeld in het nieuwste college van Universiteit van Nederland.

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en arbeids- en organisatiepsycholoog Kilian Wawoe (beiden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam) vertellen hoe dat werkt en in welke omstandigheden je volledig tot je recht kunt komen.

Stress in het brein

Het brein zorgt er voor dat stress je nooit gaat overspoelen, het brein controleert als het ware je eigen stress, vertelt Scherder. ,,Makkelijk dus, dat brein reageert waanzinnig positief als je een beetje gestresst bent.” Bovendien filteren de gebieden rondom de hippocampus - die zorgt dat je geheuren werkt, nieuwe dingen leert en alert blijft- in een acute situatie de informatie die je op dat moment niet nodig hebt en je je volledig kunt focussen op wat je wil. ,,Daarom presteer je eigenlijk heel goed onder druk", aldus Scherder. ,,Je onthoudt goed, je bent alert, je kunt focussen. Heel veel rommel wordt weggehaald en dat is eigenlijk fenomenaal.”

Volledig scherm
© Shutterstock

Op de werkvloer 

Maar hoe werkt dat op de werkvloer? Arbeids- en organisatiepsycholoog Kilian Wawoe kan het verhaal van Scherder volledig onderschrijven maar ziet op de werkvloer vooral een gebrek aan acute stress. ,,We worden te weinig uitgedaagd", aldus Wawoe. Er is met andere woorden gebrek aan bevlogenheid op de werkvloer. ,,Bevlogen wil zeggen dat je je vitaal voelt, toegewijd bent en opgaat in je werk. Hoe bereik je die bevlogenheid? Door targets te zetten", meent hij. 

De manier waarop mensen op de werkvloer worden gemotiveerd, is echter niet de juiste, legt Wawoe uit. Mensen krijgen vaak aan het begin van een bepaalde periode een doel, waar ze aan het einde van de vastgestelde termijn op worden afgerekend. ,,Dat is gevaarlijk. Het punt is dat targets realistisch moeten zijn en je moet ze aanpassen als dat nodig is", zegt Wawoe. ,,Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een onrealistisch target proberen te halen, raar gedrag vertonen.”

,,Vraag u altijd af of de targets realistisch zijn", sluit Wawoe af. ,,Zorg dat medewerkers actief worden en dat ze er zin in krijgen.”

Bekijk hier alle bijdragen van de Universiteit van Nederland op deze site.

De Universiteit van Nederland heeft ook een podcast. Vind afleveringen terug op Spotify en iTunes.