Volledig scherm
PREMIUM
© Frank Jansen/Angeliek de Jonge

ZZP’er blij met corona-steunpakket: ‘Zonder financiële hulp zou ik echt in de problemen komen’

Er komt een groot steunpakket om ondernemers en zzp’ers door de coronacrisis heen te helpen, maakte het kabinet onlangs bekend. Ondernemers zijn blij met de steun en voelen zich gehoord. Toch is er nog steeds onzekerheid: ‘Ik weet nu eerlijk gezegd nog niet of het toereikend gaat zijn.’ 

,,Dit wordt op een houtje bijten”, dacht ondernemer Elise de Vuijst (31) toen ze begreep dat ze haar lunchroom Canterbury Tales in Den Haag voor de komende weken moet sluiten. ,,Ik heb letterlijk geen inkomsten als er geen klanten zijn.” Ze begrijpt de coronamaatregelen goed. Sterker nog, ze wilde zelf ook al dichtgaan. ,,Dat was wel een beetje spannend, want dan had ik alles zelf op moeten vangen.” Of het dan gelukt zou zijn om haar bedrijf overeind te houden, was maar de vraag geweest. Des te meer omdat haar zaak nog niet zo lang open is en ze nog geen grote buffer heeft kunnen opbouwen.

  1. Expert: ‘Let óók op je achtergrond bij al die virtuele vergaderingen’

    Expert: ‘Let óók op je achter­grond bij al die virtuele vergaderin­gen’

    De kat op schoot nemen, kunst zichtbaar in beeld hangen, biografieën van wereldleiders en filosofen achter je neerzetten. Wie noodgedwongen vergaderingen afwerkt via Zoom of Google Hangouts geeft collega’s bewust of onbewust een kijkje in de privésfeer. En stiekem valt er heel wat af te lezen uit de persoonlijke achtergronden. Wat doet die achtergrond met je imago? En is het verstandig erover na te denken wat je allemaal neerzet?