Volledig scherm
PREMIUM
Bert Jansen stopt met stroopwafels bakken maar hij draagt het stokje over aan Jaimy Polko © Lars Smook

18-jarige Jaimy neemt stroopwafelkraam in Almelo over: ‘Leukste werk dat er is’

VideoALMELO - Bert Jansen (62) stopt vanwege rugproblemen met stroopwafels bakken op de markt in Almelo. Hij is superblij dat Jaimy Polko (18) zijn werk gaat voortzetten.

Het zijn traditiegetrouw rustige weken in het begin van het jaar voor de stroopwafelkraam die op zaterdag voor horecabedrijf Nielz staat opgesteld. Een mooie periode om iemand in te werken. De zoete lucht van versgebakken wafels en stroop lokt marktbezoekers naar de handelswaren van Bert Jansen. „Ik hoef niet te schreeuwen als een marktkoopman want mijn product verkoopt zichzelf door de heerlijke geur die het verspreidt”, zegt Jansen.

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo