Ook de gedichten van Anna Geerdink krijgen een plek op de website.
Volledig scherm
Ook de gedichten van Anna Geerdink krijgen een plek op de website. © Jorien Geerdink

Almelo begint online platform voor ’noaberschap op afstand’

ALMELO - De Stichting Almelo Promotie heeft met Bureau Peters de website www.almelosamensterk.nl in het leven geroepen.  De website is bedoeld om tijdens de coronacrisis, met strikte naleving van de maatregelen, ‘op afstand’ noaberschap te tonen. 

Op dit online podium moeten alle ondernemende, innovatieve, creatieve en hartverwarmende initiatieven in de stad een plek krijgen. „Omdat er nog niet één overzicht was en om onze lokale ondernemers en dienstverleners te ondersteunen en een hart onder de riem te steken hebben we besloten zelf een centraal online punt op te zetten”, laat de Stichting Almelo Promotion weten. 

Spreekuur

Het is overigens geen marktplaats. „Te denken valt aan sympathieke initiatieven als een café dat een barmenukaart komt bezorgen of een advocatenkantoor dat een telefonisch Coronaspreekuur houdt. Maar ook de voorgelezen gedichten van Anna Geerdink krijgen een plek”.

Stichting Almelo Promotie brengt het laatste nieuws op de Facebookgroep Almelo Samen Sterk, die sinds gisteren online is. „We laten hiermee zien dat Almelo écht samen sterk staat om deze moeilijke en onzekere tijd door te komen. ” 

In samenwerking met indebuurt Almelo