Almelo verloor in korte tijd verschillende rechtszaken over pgb's. Wat is er aan de hand?
Volledig scherm
PREMIUM
Almelo verloor in korte tijd verschillende rechtszaken over pgb's. Wat is er aan de hand? © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Almelo onder vuur na reeks verloren rechtszaken over zorggeld: ‘Gemeente bezuinigt over de rug van kwetsbare inwoners’

ALMELO - Vijf rechtszaken op rij heeft Almelo de afgelopen weken verloren. Telkens oordeelde de bestuursrechter dat de gemeente ten onrechte geld voor zorg, een zogenoemd persoonsgebonden budget, aan hulpbehoevende inwoners heeft geweigerd. Is de gemeente te streng in het bestrijden van zorgfraude?

 1. ‘Koeman is een luie, overschatte trainer die nog niet eens de veters van Van Gaal of Ten Hag mag strikken’
  De Ballen Verstand

  ‘Koeman is een luie, overschat­te trainer die nog niet eens de veters van Van Gaal of Ten Hag mag strikken’

  De Eredivisie ligt stil, maar in de Keuken Kampioen Divisie speelde Heracles Almelo zondag 'gewoon’ tegen FC Den Bosch. Een nipte zege, maar wel drie punten. En dat is toch waar het om draait. In Enschede ging het vooral over randzaken als contracten en een oefenpotje tegen VfL Bochum. De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk was ook voer voor discussie in een nieuwe De Ballen Verstand.
  Almelo
 2. Twentenaren en Achterhoekers steeds vaker beboet voor rijden onder invloed: in deze gemeente is de stijging het grootst
  INTERACTIEVE KAART

  Twentena­ren en Achterhoe­kers steeds vaker beboet voor rijden onder invloed: in deze gemeente is de stijging het grootst

  Rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicijnen. Het is ten strengste verboden, maar toch worden er steeds meer Twentenaren betrapt op het rijden onder invloed. In Overijssel werden het afgelopen jaar liefst 2.015 bekeuringen uitgedeeld, een stijging van ruim 14% ten opzichte van 2021. Vooral in Almelo is een significante stijging zichtbaar.
  Almelo

In samenwerking met indebuurt Almelo