Volledig scherm
Op zaterdag 7 december zijn de heer en mevrouw Exterkate - Van het Bolscher 60 jaar getrouwd. © Lenneke Lingmont

Almeloos echtpaar na onderbreking van negen maanden toch getrouwd

ALMELO- Tijdens een feest op tweede kerstdag in het zaaltje van Sint Joseph zagen Henk Exterkate (92) en Lies van het Bolscher (86) elkaar voor het eerst. Er was wel een korte relatie, maar het het duurde nog negen maanden voor het echt serieus werd. Die ontmoeting vormde het begin voor een 60-jarig huwelijk.

„Ik had het te druk”, reageert Henk. De geboren Bornerbroeker zat bij allerlei verenigingen en had simpelweg geen tijd voor een relatie. Later kwamen de twee elkaar weer tegen en begon hij, na een lange pauze, een hernieuwde relatie met Lies: „Ik heb daar nooit spijt van gehad”, zegt de 92-jarige Almeloër. 

Het stel zegt dat geven en nemen het geheim is om het zolang met elkaar vol te houden.  Lies: „Hij doet zijn dingen en ik doe mijn dingen. We gaan ook wel eens afzonderlijk op pad.” Toch zijn ze in de zestig jaren die ze nu met elkaar getrouwd zijn, heel veel met elkaar op pad geweest.  

Ambulance

Het stel woont al sinds vele jaren in Almelo.  Lies wilde aanvankelijk een kapperszaak beginnen in Delden, de stad waar ze vandaan komt. Dat kon echter niet omdat Exterkate op de ambulance reed. Zijn standplaats was Almelo. Dat was de reden dat ze in Almelo zijn gaan wonen.

Het stel is in december getrouwd. Toentertijd hebben ze geen groot feest gehouden. Voor de kerk zijn ze pas in januari getrouwd en dat was niet zonder reden: „Toen we in december trouwden, konden we bij de belasting nog aftrek krijgen, dus toen zijn we stilletjes in december getrouwd.”

Het huwelijksfeest van het gelukkige stel wordt in januari gevierd met familie en kennissen. 

In samenwerking met indebuurt Almelo