Drie vertrekkende raadsleden, met minstens twaalf dienstjaren, zijn verguld met hun koninklijke onderscheiding. Vlnr Jan Hammink, Marike van Doorn en Jemy Pauwels.
Volledig scherm
Drie vertrekkende raadsleden, met minstens twaalf dienstjaren, zijn verguld met hun koninklijke onderscheiding. Vlnr Jan Hammink, Marike van Doorn en Jemy Pauwels. © Robin Hilberink

Almeloos gemeenteraadslid Van Doorn draagt bij afscheid koninklijk lintje op aan moeder die in verzet zat

ALMELO - In een met bloemen versierde raadszaal sprak burgemeester Arjen Gerritsen woensdagmiddag de achttien afscheidnemende raadsleden toe in Almelo. Met mooie woorden. Bij de uitreiking van drie koninklijke onderscheidingen was er een bijzonder gebaar.

 1. Stokoude asbestleiding moet eruit bij deze 100 huizen: ‘Water zorgt hier al voor zoveel ellende’
  PREMIUM

  Stokoude asbestlei­ding moet eruit bij deze 100 huizen: ‘Water zorgt hier al voor zoveel ellende’

  Bewoners in Geerdijk lijkt niet veel bespaard te blijven. Na de vele beschadigingen aan huizen langs het Kanaal Almelo - De Haandrik moet in het dorp nu de riolering eruit die op zo’n honderd woningen is aangesloten. Het waterbedrijf Vitens is bang voor ‘grote complicerende factoren’. Maar de gemeente Twenterand wil dat het werk wordt aangepakt. „We willen het graag veilig houden”, zegt wethouder Arjan Hof.
  Geerdijk
 2. Almelose verslaafde accudief gaat ook bij Bauhaus in Hengelo hardhandig voor de bijl: ‘Ik was doorgeslagen’
  PREMIUM

  Almelose verslaafde accudief gaat ook bij Bauhaus in Hengelo hardhandig voor de bijl: ‘Ik was doorgesla­gen’

  De vrouw zette de fiets neer bij MC de Kolk aan de Bornerbroeksestraat. S. komt naar buiten, steekt een pin in de fietsaccu, klik, los. De accu verdwijnt onder zijn jas en hij loopt er mee weg. Schade: honderden euro’s. Maandagmorgen stond S. voor de politierechter. Voor deze, en nog meer diefstallen, ook van gereedschap. „Ernstige feiten, vervelend voor ons allemaal.”
  Almelo

In samenwerking met indebuurt Almelo