Volledig scherm
De Spechtsstraat in Almelo © Twitter @Taxloss84

Almelose buurt al volop in kerstsfeer: ‘Zelfs al iemand met een arrenslee op het dak’

ALMELO - In de Almelose buurt Rohof zijn bewoners al massaal in de kerststemming. In straten als de Spechtstraat en Vinkenstraat wordt flink uitgepakt. Felgekleurde lampjes sieren het straatbeeld. 

Volledig scherm
De Spechtstraat in Almelo. Tweede van rechts het huis van Joey. © Joey Haisch

Al enkele jaren maken bewoners van onder andere de Spechtstraat en Vinkenstraat er een feestje van in de weken voor Kerstmis. Een van die bewoners is Joey Haisch, hij kwam twee jaar geleden in de Spechtstraat wonen. „De meeste bewoners hier doen dit al jaren. Mijn ouders wonen iets verderop, die hebben de boel ook altijd versierd.”

Is het niet wat vroeg? Sinterklaas is immers nog niet eens uit het land. Joey: „Er wonen hier niet zoveel kleine kinderen in de buurt, misschien heeft het daarmee te maken. Ik denk dat we gewoon meer ‘kerstmensen’ zijn.” Zelf was Joey de initiatiefnemer van de gekleurde lichtjes rondom zijn huizenblok. „Ik was een jaar geleden de aanstichter. Met een kameraad heb ik toen mijn huis versierd.” Vervolgens tipte hij de buren over waar de kerstverlichting gekocht kon worden. „Eerst deed er één buurvrouw mee, uiteindelijk is het hele blok gekleurd.”

Arrenslee

Het is een massale hobby geworden volgens Joey. „Bijna iedereen doet mee, er zijn er maar een paar die hun huis niet hebben versierd. In de Vinkenstraat is zelfs iemand die nu al een arrenslee op het dak heeft staan.” Overigens maakt de buurt er niet alleen met kerst een bonte boel van, als het Nederlands Elftal speelt kleurt de buurt volledig oranje. 

Volledig scherm
Spechtstraat in oranjesfeer © Google Streetview