Volledig scherm
Voetbalschoenen Voetbal schoenen schoen © Dreamstime

Almelose kinderen kunnen sporten dankzij nieuwe Sportdepot

ALMELO - Het Sportdepot opent zaterdag 23 november de deur. Het is een soort Speelgoedbank, maar dan met sportartikelen.  Kinderen uit gezinnen die leven van een minimuminkomen kunnen er gebruik van maken.

 Een paar weken geleden was er een grote inzamelingsactie waaraan vijftien Almelose clubs hebben meegedaan. „De inzameling was een groot succes en we hebben veel materiaal gekregen”, laat initiatiefnemer Lieneke Bolhuis weten. Daarbij gaat het onder meer om shirts, broekjes, voetbalschoenen en trainingspakken. Bolhuis weet dat de attributen goed van pas komen. „Er zijn in Almelo veel kinderen die niet aan sporten toekomen, omdat er bij hen thuis bijvoorbeeld geen geld is voor kleding of schoenen.”

Het Sportdepot, dat zaterdag om 11.00 uur wordt geopend, is gevestigd aan de Schuttenstraat 7. Het pupillenteam van honkbalvereniging Uitsmijters ’55 zal bij de opening een rol spelen. 

  1. Almelose huisbaas voelt zich voorgelogen door Stadsbank

    Almelose huisbaas voelt zich voorgelo­gen door Stadsbank

    De ontruiming is al gepland. Volgende week donderdag wordt de verloederde, vervuilde en deels vernielde woning opgeleverd en staat de huurder, met zijn hond, op straat. Tot opluchting van medebewoners in het flatgebouw. De man zorgt voor veel overlast, bedreigt zijn buren, scheldt hen uit en gooit met spullen in zijn appartement. Hij heeft aantoonbare psychische (verslavings)problemen. Hij verwaarloost ook zijn hond die vaak achterblijft en de woning bevuilt.