Volledig scherm
Fraai beeld van de strijd op het water van het Twentekanaal. © Robin Hilberink

Almelose regatta op Twentekanaal groot succes

ALMELO - Met 264 deelnemers, optimale weersomstandigheden en een goede sfeer was de 24e editie van de Cottwich roeiwedstrijd op het Twentekanaal bij Almelo zondag een geslaagd feestje.

Voorzitter René Marleveld van de wedstrijdcommissie van roeivereniging Amycus Almelo kon tevreden terugblikken op de regatta. „Zoals elk jaar waren de weersomstandigheden perfect. We hadden een gezellige entourage met veel tenten. En ik ben blij met de goede samenwerking met de Wierdense reddingsbrigade”.

Hulpacties

De brigade moest twee keer in actie komen voor omgeslagen skiffeurs. Eenmaal voor de start, waarschijnlijk was dat iemand die door de spanning de balans kwijtraakte. De tweede keer was na de finish, ook een geval van balans verliezen en omslaan, vermoedt Maarleveld.

Voor de 25e editie volgend jaar hoopt Amycus op een record aantal deelnemers. ,,We hadden vandaag 264 deelnemers, waaronder 128 ploegen. De regionale teams waren goed vertegenwoordigd, met teams uit Salland, Twente en Zwolle. Volgend jaar hopen we ook meer ploegen van over de grens te trekken.’’ zondag deden met name de Duitse ploegen het goed. „Ze zijn enthousiast over de wedstrijd en de baan en vinden het een mooie start van hun roeiseizoen.”

Volledig scherm
De eenzame roeier onder het viadukt. © Robin Hilberink
Volledig scherm
Prima roeiomstandigheden zondag op het Twentekanaal, ook voor deze twee deelnemers. © Robin Hilberink