Volledig scherm
Sandd is een postbedrijf in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn. De onderneming richt zich op de bezorging van geadresseerd drukwerk, zoals transactiepost, direct mail, tijdschriften en buspakjes. - Foto Rob Voss - www.robvoss.nl © Rob Voss

Almelose stapt naar politie wegens ‘verduistering’ postbedrijf Sandd

ALMELO - De klachtenregen over postbezorger Sandd in Almelo houdt maar niet op. De frustratie over het eindeloos of  tevergeefs wachten op poststukken heeft de Almelose Marian Jongen zelfs zover gebracht dat ze naar de politie is gestapt. Tot een aangifte inzake verduistering kwam het (nog) niet.

Ze zijn niet de eerste klagers over de falende service van Sandd.  Paul en Marian Jongen weten dat ze niet alleen staan met hun klachtenregen over de postbezorger. Het is algemeen bekend: Sandd maakt er een potje van en drijft velen tot wanhoop. Maar een gang naar de politie is wel heel uitzonderlijk. 

Marian Jongen heeft die drempel vorige week wel genomen. Nadat voor de zoveelste keer belangrijke post, waaronder een brief over de motorrijtuigenbelasting en enkele bankafschriften van de ING, niet werd bezorgd op hun adres aan de Molenstraat vond ze het tijd voor een aangifte wegens verduistering of diefstal.

Geen bewijs

„Die aangifte is er uiteindelijk niet van gekomen omdat ik geen bewijs heb”, zegt de bewoonster. „De politie vertelde mij dat ik concreet moet kunnen aantonen dat een bedrijf een poststuk heeft afgegeven bij Sandd en vervolgens niet bij ons is bezorgd. Dat kan ik niet. Maar ik ga misschien toch die stap zetten door via Sandd een aangetekend stuk te laten verzenden. Want zo kan het echt niet langer.”

Enkele weken trok ook een bewoonster van de Hantermanstraat in deze krant aan de bel over het falen van Sandd. Die problemen zijn opgelost. Marian Jongen hoopt dat ook haar gevecht niet voor niets is: „Ik blijf knokken tegen de macht van dit bedrijf.” Sandd was onbereikbaar voor een reactie.