Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Tubantia

Almelose veelpleger gaat te keer in rechtbank

ALMELO - Almeloër F. (42) is zijn detentie zat. Hij zit inmiddels twee maanden vast voor diverse diefstallen. Maar hij mag nog niet naar huis van de rechter. De inhoudelijke behandeling van acht hem ten laste gelegde feiten staat pas op de rol voor 7 februari. 

F. wordt verdacht van diefstallen in Almelo bij het Kruidvat, Leus, Ici Paris en Die Grenze, drogisterij Hemmer in Vriezenveen, heling van een kledingstuk en een fiets en belediging van een agent. Alle delikten zijn dit jaar gepleegd.

ISD-maatregel

Omdat F. vast zit in het kader van de zogenaamde ISD-maatregel moet hij in detentie blijven tot de rechtszaak. ISD biedt justitie de mogelijkheid om daders die in herhaling vallen langer op te sluiten. F. behoort tot die categorie veelplegers en zou volgens dat ‘protocol’ achter de tralies moeten blijven tot de inhoudelijke behandeling. 

De Almeloër ging vrijdag in de pro formazaak voor de meervoudige kamer verbaal behoorlijk te keer tegen de rechtbank. Hij noemde het ‘tribunaal’ knettergek en verkondigde dat alles in de dagvaarding door elkaar was gehaald. Toen hij van de rechter, na een korte schorsing, kreeg te horen dat hij niet naar huis mag, dreigde de stoppen door te slaan. Hij wil met de feestdagen thuis zijn: „Straks zit ik vijf maanden voor een paar diefstalletjes.” 

De rechter gaat nog wel proberen om de inhoudelijke behandeling naar voren te halen.